keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

5.3. Espoossa, viimeiset kuvat Skopjesta

Espoon Ison Omenan kirjastossa taas istutaan. Ulkona on pakkasta varmaan kymmenen, Skopjeen jäi lähtiessä parikymmentä lämpöastetta. Jos rahaa olisi ollut, niin kyllähän minä siellä vielä olisin tänäänkin terassilla istuisin.

Skopjesta otin taksin siitä mielenosoituksesta eikä matka kentälle kestänyt kuin puoli tuntia. Ja maksoi 15 euroa. Eli se reissun ensimmäinen taksikuski olikin huijari kun 25 rokotti. Sama kaveri siellä päivysti kentällä, sillä olikin semmoinen taksin katolle nostettava taksikyltti. Kun sai asiakkaan, nappasi kyltin pois. En silloin maahan tultuani sitä huomannut. Muuten ei kukaan koko reissulla edes yrittänyt huijata kertaakaan. Ja hinnat oli kaupassa ihan normaalit, ei turistiextraa, siitä pidin tarkkaa lukua. Kerjäläisiä näkyi koko matkalla ehkä viisi kappaletta ja humalaisia ei ainuttakaan. Siis kokonaisuutena siisti reissu.

Matkalla Ohridista Skopjeen otin bussin ikkunasta vielä kuvia vuoristosta. Ja se taksikuskien mielenilmaus pääkapungissa oli kyllä aika vaisu. Kun kyselin, kukaan ei edes tiennyt siitä mitään. Niin kuin ei näistä muistakaan "lakoista". Budapestin ketällä alkoi taas kuulua suomen kieltä. Konekin oli melkein aikataulussa vaikka oli Finnair.

Rahat meni siis taas kerran taivahan tuuliin. Mutta tällä kertaa lähinnä kerosiiniin. Yhteenvetona sanoisin että matka oli erittäin onnistunut. Ja tämähän merkitsee sitä, että kun vuokrat ja nettilaskut saa taas tasapainoon, alan suunnitella uutta reissua. Budapestin kautta on hyvä lentää Balkanille ja sinne jäi vielä paljon nähtävää. Lähinnä kiinnostaisivat seuraavaksi Albania, Bosnia ja Montenegro. Sitten voikin harkita jo matkaoppaan hommia. Ainakin tuon Ohridin labyrintin opin jo niin hyvin, että enpä sinne enää eksy.

Lisäys klo 11.45. Taksien mielenilmauksen syy taisi selvitä. Bensan hintaa nostettiin eilen yhdellä denaarilla ja dieseliä kahdella. Ja vuonna 1963 Skopje tuhoutui maanjäristyksessä maan tasalle. Siksi siellä ei kovin vanhoja rakennuksia näkynyt.

Lisäys 20.40. Nyt kotisuomessa vasta luin, millaisessa kulttuurikaupungissa lorvailin. Tuo Ohridhan on UNESCOn maailmanperintokohde ja 2500 vuotta vanha. Sitä pidetään myös kyyrillisen kirjoituksen synnyinpaikkana.

Tässä siis vielä viimeiset kuvat. Kiitos kun olet seurannut blogiani.

Maisema Ohridin ja Skopjen väliltä 1

Maisema Ohridin ja Skopjen väliltä 2

Maisema Ohridin ja Skopjen väliltä 3


Maisema Ohridin ja Skopjen väliltä 4


Maisema Ohridin ja Skopjen väliltä 5

Maisema Ohridin ja Skopjen väliltä 6

Maisema Ohridin ja Skopjen väliltä 7

Maisema Ohridin ja Skopjen väliltä 8

Taksikuskien mielenosoitus 1

Taksikuskien mielenosoitus 2

Taksikuskien mielenosoitus 3

Jokin partisaanien muistomerkki ja Skopjen linna

Jokin kirkko Skopjessa.


Ei kommentteja: